Endelig kom vi i gang med utgraving og inntansportering av den nye kulverten i Sandnes.

Jernbanen er stengt fra 30 juni til 14 juli.

Mens resten av regionen har tatt sommerferie jobber vi 24 timer i døgnet,det var 25 mann fra Vassbakk & Stol as som jobbet med den nye kulverten som er for gående og syklende i forbindelse med nytt handlesenter i Vågsgten.

Skanska har siden tidlig i vinter støpt kulverten og side elementene på en parkeringsplass like ved anleggsområdet. Vi var i mars inne å laget opi-kanal for midlertidig omlegging av jernbanen sine kabler, så nå går de trygt under St. Olavsgt.

Kulverten veier ca. 425 tonn å ble kjørt på plass av Sarens ved hjelp av SPMT. Vassbakk & Stol sine arbeider startet for alvor 18 juni.  Da ble St. Olavsgt. stengt for å forsterke med med en støpt plate for å tåle belastningen av transport av kulvert.

Fredag 27 juni gikk startskuddet for fase 2 «utgraving og inntransport av kulvert «, da var det sikkerhetskurs for arbeid på og ved jernbanen i regi av Jernbaneverket samt ett oppstartsmøte med alle involverte.

Oppsumert har prosjektet gått meget bra, vi har klart å utføre arbeidene på kortere tid en antatt. Samarbeidet har vært meget bra og etter ONE SKANSKA modellen.

Jeg vil benytte anledningen til å takke alle de involverte i prosjektet for en kanon innsats, samt ønske alle en riktig god og velfortjent sommer.

GOD SOMMER

Mvh Tore